Droom groot, start klein

Aan het begin van elk nieuw jaar, sta ik altijd even stil bij alles wat geweest is en wat nog komen gaat. De ontwikkelingen, uitdagingen en leermomenten van het ene jaar en mijn wensen, verwachtingen en doelen voor het komende jaar. En ondanks dat mijn droom -alle kinderen leren lezen- bij steeds meer mensen bekend is, heb ik mijn doel nog niet bereikt. Toch zie ik elk jaar mijn droom dichterbij komen.

Toen ik een aantal jaren geleden startte met Alfa-bedding zag ik licht in de tunnel op het gebied van leren lezen. Ik zag mogelijkheden om met Alfa-bedding kinderen preventief te kunnen helpen met leren lezen en zwakke lezers extra te ondersteunen. Toch wist ik ook direct dat er veranderingen in het onderwijs nodig waren om mijn ultieme droom waar te kunnen maken.

Dromen…. soms zijn ze zo groot dat je zou kunnen denken dat de veranderingen ook heel groot moeten zijn. Echter mijn praktijk met Alfa-bedding wijst uit dat juist hele kleine stapjes al zorgen voor grote veranderingen.

Zonder voldoende voorlichting en antwoorden is het lastig om de eerste stappen te zetten. Kennis heb je nodig om te weten waarom je dingen doet. Als je wel wilt maar niet weet hoe zal de neiging om te veranderen klein zijn. Daarom willen we met Alfa-bedding dit jaar nog meer mensen helpen bij het zetten van de eerste stappen. Meer weten? Kijk dan eens op onze website op de pagina Meer weten?

En ik? Ik blijf het pad van mijn dromen bewandelen. Samen met vele lieve mensen om me heen, met mensen die Alfa-bedding een warm hart toedragen. We blijven uitleggen, ondersteuning bieden en werken aan “onze” gezamenlijke droom. “I have a dream” en jij?

Eva Jinek schreef in haar boek (Droom groot): “Droom groot, laat je wilskracht het vuurtje aanwakkeren maar blijf dromen. “ Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Dromen, mits gedeeld en samen beleefd, kunnen onze wereld echt veranderen.

Voor jullie allemaal wens ik dat 2022 een droomjaar wordt.

Aquilien

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*